OPEN 7è aniversari Gravetat ZeroAmb motiu del nostre 7è aniversari, Gravetat Zero va voler organitzar un OPEN una mica diferent de la resta: durant una setmana,  tots els escaladors i escaladores, van poder gaudir de més de 120 blocs equipats per l’ocasió de la mà de 9 equipadors/es locals, amb preses i volums nous.Gravetat Zero va adquirir un caire competitiu durant els 6 dies en els quals es podia anar sumant punts per intentar arribar a les finals. La participació dels socis/es va ser totalment  gratuïta i la resta de persones accedien a competir amb una inscripció de 20 euros, vàlida por tota la setmana.

La competició constava de 4 categories: infantil, femenina, masculina i per equip. Els tres finalistes de la femenina i masculina optaven a premi metàl·lic i trofeu. Per altra banda, les categories infantil i per equip eren obsequiades amb material d’escalada, trofeu i un val per realitzar una activitat en grup. 

A més a més, tots els participants entraven directament al sorteig de material, amb més de 50 regals, des de material d’escalada, una bicicleta, roba tècnica o cervesa artesana.Les finals es van realitzar el dissabte 18 de maig a la tarda, oferint així la possibilitat de puntuar al matí. Durant tot el dia el rocòdrom va estar obert a tothom, per escalar, treure el cap per xafardejar, veure i gaudir de les finals i del sorteig, prendre un refresc o inclús menjar a l’exterior una bona fideuà.Estem molt contents del resultat final i la valoració de l’Open va ser molt positiva.

Volem agrair a totes les persones i entitats col·laboradores que van treballar amb nosaltres per fer possible aquest gran dia. I sobretot a tots i totes les participants.


Com sempre, Gravetat Zero, sou tots vosaltres.

Us esperem a la propera edició!Equipadors i Equipadores: quina és la seva funció dins del rocòdrom?

Si t’aproximes a escalar al nostre rocòdrom i casualment és dilluns, et trobaràs amb unes persones que desmunten i munten cada setmana les preses que formen els blocs que escales en el teu dia a dia: ells són els equipadors i les equipadores (route setter).

Es tracta d’un ofici realitzat per un/a professional del món de l’escalada degut als grans coneixements que ha anat adquirint al llarg del temps. Per tant, porten a les espatlles anys escalant, competint i grans coneixements a l’hora de realitzar moviments corporals donant lloc a una àmplia consciència corporal i d’equilibri.

Tenint en compte aquests factors i la planificació que comporta, podríem parlar que el fet d’equipar té un caire artístic perquè no tothom pot aconseguir-ho. Cal imaginar i representar a la realitat els moviments que realitzarà el cos (encadenant el bloc un cop equipat) abans de ser muntats físicament en les parets, mitjançant la gran varietat de preses i volums que existeixen actualment en el mercat.

Així doncs, aprofiteu i gaudiu al màxim aquests blocs i vies que cada dilluns equipen els nostres companys i companyes!


Dinàmiques #8M

Durant les tardes del 6 i 7 de març (8 de març Dia de la Dona), a Gravetat Zero, vam realitzar diverses dinàmiques de grup per tal de conscienciar als nostres joves sobre conceptes relacionats amb el feminisme (igualtat de gènere). 

El mètode va consistir en “escampar” dubtes perquè els joves es qüestionessin factors que afecten als diversos gèneres donant punts de vista des de diferents perspectives “posicionant-se en la pell de l’altre”. 

Tanmateix, es van aclarir els motius del perquè hi havia una vaga general convocada: com participar-hi, els drets que es volen assolir eliminant les desigualtats negatives envers el gènere femení i com abolir-les.

Creiem que és molt important aportar el nostre granet de sorra perquè el FEMINISME és IGUALTAT i encara hem de LLUITAR molt per aconseguir-la.

Using Format